Teambuilding og Event nu

12 gratis & sjove teambuilding øvelser

12-gratis-teambuilding-aktiviteter
Jeg har før belyst emnet, men teambuilding er en væsentlig ting for at teams bedre kan arbejde sammen, udvikle sig og derved ende ud med en højere produktivitet og bedre tal på bundlinjen. Desværre er der mange firmaer der har en tendens til at underprioritere det. Tit og ofte skyldes det, at virksomhederne synes det kan virke som en stor udgift for dem. Derfor har vi skrevet denne guide til 10 helt gratis og virkelig sjove teambuilding øvelser, som I kan dyrke på kontoret. Og frygt ej, som nævnt så er alle teambuilding øvelserne 100% gratis – og 100% sjove!

De hurtige & sjove teambuilding øvelser

1 – Mulighedernes spil


Tid: 5 min pr runde.
Bedst egnet til: Bedst egnet til små grupper-mellem store grupper
Nødvendige redskaber: Nogle tilfældige redskaber og objekter
Regler: Den her teambuilding øvelse, er et super sjovt indslag, hvis man både leder efter noget sjovt og kreativt.
Hver deltager får udleveret et tilfældigt objekt og uden at måtte sige noget, skal vedkommende lave en demonstration, der viser hvordan man kan bruge objektet.
De resterende deltager skal så gætte, hvad personen der mimer prøver at mime!

Mål: Aktiviteten er god til dem som søger en kreativ aktivitet, hvor personlig innovativ udvikling er i fokus.

2 – Hvad skete der lige?


Tid: 5 – 10 min pr. runde
Bedst egnet til:
2 og 2.  
Nødvendige redskaber: Ingen.
Regler: Teambuilding øvelsen her er en super måde at vende noget negativt til noget positivt.
Deltager A skal nemlig fortælle om en oplevelse med deltager B, hvor oplevelsen var mindre positiv. Det er vigtigste er blot, at historien er sand. Når historien er fortalt og I har fokuseret på det dårlige der skete, er opgaven og se efter alle de gode ting i historien. Det er deltager B’s opgave at prøve at hjælpe med at belyse både dårlige og gode ting. Efterfølgende skiftes rollerne og det er nu deltager B der skal fortælle en historie med deltager A.

Mål: Denne teambuilding øvelse bruges til at lære deltagerne, at vende en negativ forretningsoplevelse, til en positiv episode – de lærte af og fra.

3 – Forventnings mingling


Tid: 2-5 min pr runde.
Bedst egnet til:
Grupper i alle størrelser
Nødvendige redskaber: Ingen.
Regler: Her er øvelsen til jer der ønsker et meget kort break eller en sjov øvelse inden et foredrag.
Opgaven er nemlig, at deltagerne skal gå rundt og mingle og fortælle om deres forventninger til dagens foredrag til de andre kollegaer de møder. Begge parter fortæller deres forventninger til mødet. Formålet er, at gøre deltagerne skarpere på mødets agenda og gøre dem klar over, hvilke elementer de evt. kunne bidrage med eller hvor de skal følge ekstra godt med – samtidig er det en god måde, at snakke med de andre kollegaer man ikke får talt så meget med i hverdagene.

Mål: Teambuilding øvelsen er med til at give deltagerne et generelt bredere indblik i hvad der faktisk bliver tænkt ud fra en given agenda. Hvordan griber folk det an? Samtidig er det med til at øge engagementet til konferencen eller til den lejlighed øvelsen bruges.

Sjove & gratis udendørs teambuilding øvelser

4 – Skattejagten


Tid: 30 min – 1 time.
Bedst egnet til:
To eller flere mindre grupper
Nødvendige redskaber: Papir og blyant
Regler: Fordel hele holdet ud i to eller mindre grupper og gerne i grupper de ikke er vant til.
På forhånd har I lavet en ’sjov – og skræk’ liste over ting der skal gøres. I skal udfordre hinanden på utraditionelle ting. På den måde vokser I nemlig både som teams, mens I også styrker den personlige innovative udvikling. Udfordringerne kan være f.eks.:
Tage en selfie med en fremmede, fordel gruppen op i alder, fordel gruppen op i interesser, finde det sjoveste øjeblik og forevige det med en video, eller noget helt andet. Det hold der når flest opgaver og løser dem korrekt, vinder selvfølgelig udfordringen.

Mål:
Aktiviteten er god til at splitte interne grupper og cliquer op og lære medarbejderne at arbejde tættere og bedre sammen på tværs af afdelinger eller grupper.

5 – Den menneskelige knude


Tid: 15-30 min.
Bedst egnet til:
2-20 personer
Nødvendige redskaber: ingen
Regler: Lad alle deltagerne stå i en cirkel mod hinanden. Nu skal alle række deres højre hånd ud og gribe en tilfældig hånd på nogen overfor dem. Dernæst skal de række deres venstre hånd ud og gribe en anden tilfældig venstrehånd på tværs af cirklen. Nu skal deltagerne indenfor en bestemt tidsfrist løsne den menneskelige knude der er opstået. Deltagerne må ikke slippe hinandens hænder undervejs. Hvis gruppen virker for stor, kan du med fordel dele gruppen op i mindre grupper. Så går der også lidt mere konkurrence i den.

Mål: Teambuilding øvelsen er super god til at øve kommunikation og problemløsning.  

6 – Den perfekte firkant


Tid: 15-30 min.
Bedst egnet til:
2-20 personer
Nødvendige redskaber: Et langt reb og et bind til at blindfolde hver af deltagerne.
Regler: Det her er en virkelig sjov teambuilding øvelse i kan dyrke. Lad alle deltagerne stå i en cirkel med et reb i hænderne hvor rebet også danner en cirkel. Lad nu alle deltagerne få bind for øjnene og bed dem lægge rebet på gulvet i en cirkel. Nu skal alle deltagerne gå lidt rundt med bind for øjnene og så skal de vende tilbage til rebet. Opgaven er nu, at de med bind for øjnene skal få rebet til at danne en firkant og ikke en cirkel. I kan med fordel sætte en tidsgrænse, så går der konkurrence i den og hvis det skal være rigtig svært, så lad teamlederen være tavs og ikke hjælpe.

Mål: Aktiviteten lader jer fokusere på stærke kommunikations- og ledelsesevner. Ved at instruere nogle teammedlemmer om at være tavse, kræver dette spil også et element af tillid på tværs af holdet, så teamet kan guide hinanden i den rigtige retning.

Er du vild med artiklen? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilsendt gratis teambuilding øvelser og inspirationshistorier.

7 – Minefeltet


Tid: 15-30 min.
Bedst egnet til:
2-10 deltagere (Skal være et lige nummer)
Nødvendige redskaber: Forskellige håndholdte objekter, flere bind for øjnene
Regler: Find et stort åbent område, det kan evt. være jeres kontorlokale hvis I har et åbent kontor, parkeringsplads eller måske et sted med en større græsplæne. Deltagerne skal nu gå sammen 2-2 og stå over for hinanden på tværs af den åbne lokalitet. Nu skal den ene af deltagerne have bind for øjnene, og den anden skal placere disse forskellige objekter på banen. Det skal begge fra hvert hold gøre. Når I har placeret objekterne jævnt rundt omkring, så er det nu den deltager uden bind for øjnene at lede deres kollega hen over feltet uden at træde på alle de mange objekter. Man behøves nødvendigvis ikke at gøre det samtidig mod hinanden, men det gør det bare ekstra sjovt og bringer konkurrence til spillet.

Mål: Spillet fokuserer på tillid, kommunikation og effektiv overgivelse af kritisk information.
Aktiviteten kan bruges mange steder og kræver ikke nogen fancy objekter eller lign.

8 – Ægge Faldet


Tid: 1-2 timer
Bedst egnet til:
To eller flere mindre grupper
Nødvendige redskaber: Tilfældige redskaber i en stor bunke
Regler: Dette er en sjov og udfordrende teambuilding øvelse, der kræver man har lidt højt til loftet. Alle deltagerne fordeles ligeligt ud i mindre grupper af 3-5 styks, hvorefter de får til opgave at bygge et beskyttelsestårn til deres æg. Herefter skal ægget tabes fra en høj højde og ramme beskyttelsestårnet – uden at gå i stykker. Det bliver en ren æggpocalypse.

Mål: Denne teambuilding øvelse er en sjov og engagerende (måske også en smule rodet) øvelse. Her er problemløsning og teamwork klare elementer i øvelsen. Jo flere hold I kan være, jo bedre virker spillet og giver en følelse af rigtig hold ånd.

Sjove og kreative icebreaker øvelser

9 – Købmændenes puzzlespil


Tid: 1-2 timer
Bedst egnet til:
Fire eller flere mindre grupper
Nødvendige redskaber: Fire eller flere Huzzle Puzzle games
Regler: Ligeligt fordelt grupper af ca. 4-5 personer får hver især udleveret et Huzzle Puzzle (et svært puslespil, kan købes på www.coolshop.dk) af samme sværhedsgrad. Nu skal alle deltagerne tale sammen om hvordan man får løst puslespillet – og alle de valg deltagerne tager, skal de tages sammen. Og den tricky part kommer nu: Inden spillet udleveret, skal der tages en enkelt del af spillet og placeres hos en anden gruppe. Deltagerne skal derved også købe, bytte eller fordele de resterende dele rundt. Hurtigste hold vinder selvfølgelig.

Mål: Aktiviteten afhænger kraftigt af problemløsning og lederkompetencer. Nogle teammedlemmer kan skille sig ud og det er her I skal være vågne. Det handler om at se hinanden fra andre vinkler og se hvad deltagerne hver især bidrager med. Husk, alle deltagerne skal blive enige om den løsning de foretager sig.

10 – Sandhed eller løgne


Tid: 10-20 min.
Bedst egnet til:
5 eller flere personer
Nødvendige redskaber: Ingen.
Regler: Få alle deltagerne til at sidde i en ring. Nu skal alle deltagerne finde 3 facts om dem selv og én enkelt løgn. Løgnen skal være realistisk og ikke ekstravagant. Den skal være en løgn man kunne tro på. Nu skal en af deltagerne gå rundt og høre alle omkring de facts de præsentere og løgnen. Ud fra det, skal vedkommende gætte hvilke historier der IKKE er sandfærdige.

Mål: Denne teambuilding øvelse er en fantastisk icebreaker, der kan give de andre deltager et større indblik i de andre deltagers liv og personlighed. Samtidig gør det også at deltagerne har

11 – Blinde tegning


Tid: 10-15 min.
Bedst egnet til:
To eller flere personer
Nødvendige redskaber: Tilfældige motiver (find nogle på Google), papir og blyant.
Regler: Fordel alle deltagerne i grupper af 2 personer. Nu får begge personer udleveret et tilfældigt billede, et stykke papir og en blyant. Deltager 1 starter så med at tegne det motiv han har fået – uden at vise det til deltager 2 – og nu skal deltager 2 så gætte det motiv at deltager 1 prøver at tegne. Når motivet er gættet, så bytter de rolle. Det hold der først gætter 3 tegner fra hinanden hver – altså 6 i alt – vinder spillet.

Mål: Her er en super sjov gratis teambuilding øvelse, der fokuserer på fortolkning og kommunikation mellem deltagerne. Når tegningerne er færdige, kan I hænge dem op på kontoret under det motiv de blev tegnet efter. Det giver en masse sjove historier ved kaffemaskinen.

12 – Det her er bedre end det der


Tid: 5-15 min.
Bedst egnet til:
Alle
Nødvendige redskaber: Fire eller flere objekter
Regler: Vælg fire objekter der er forskellige – eller fire ens objekter der ser forskellige ud. Fordel nu alle deltagerne ud i lige store grupper. Nu skal alle deltagerne forklare hvilke af de 4 objekter der vil kunne bruges bedst ud fra nogle umulige scenarier. Det kan være alt fra ”Du er alene på en øde ø – hvad gør du” til ”Du er jordens håb mod vampyrer – Brug redskabet til at redde jorden”.
Herfra skal deltagerne selv vælge det objekt de mener vil klare sig bedst og sammen skal de finde frem til de objekter de giver de bedste chancer for en evt. redningsplan for jorden.

Mål: Denne teambuilding øvelse er med til at inspirerer holdets kreativitet i problemløsningssammenhænge. Idéen er ikke at gøre scenarierne for lette, så det bliver tydeligt, hvilke objekter der er mest nyttige.

Ønsker du hjælp til jeres næste teambuilding dag?


Hos Eventnu ved vi godt at der fra tid til anden skal bruges professionel hjælp til at afholde den helt perfekte teambuilding aktivitet.
Vi har over 35 aktiviteter på vores hjemmeside og vores store netværk gør, at vi kan levere mange flere spændende og super sjove aktiviteter.
En af vores mest hotte aktiviteter er således en der faktisk ikke er på vores hjemmeside og gæt lige engang hvad det er… Det er en så fantastisk ting som flødebollekursus, hvor vores fantastiske chokolade konditor kommer ud til jer og lære jer at lave super lækre flødeboller fra bunden. Alle deltagerne får således også en kasse af deres egne flødeboller med hjem. En aktivitet der altid er et sikkert hit.

Du kan se alle vores teambuilding øvelser her eller kontakte os direkte for en dialog omkring vores skuffe aktiviteter.
Vi tager også gerne opgaven på vores skulder at udvikle en aktivitet der bringer den største værdi til netop jeres arrangement.

Modtag flere informationer og et tilbud

Det er 100% uforpligtende!

Det tager max 30 sekunder at udfylde