Teambuilding og Event nu

6 grunde til teambuilding virker

6-grunde-til-teambuilding-virker
Teambuilding på arbejdspladsen bruges til at skabe et team der konsekvent arbejder sammen for at bringe teamet tættere sammen mod de fælles mål man sætter sig. Formålet med at afholde teambuilding er, at man dermed styrker teamet ved at skabe nogle tættere bånd og selvfølgelig lære hinanden bedre at kende på tværs af arbejdet. Det er ikke altid, at man ved super meget om sine kollegaer og ved hvor deres grænser er, eller hvad de ellers lige er stærke til. Det er her, at teambuilding kan spille en stor rolle og få teamet til at knytte nogle tættere bånd og lære hinanden bedre at kende.

Teambuilding bringer folk sammen, fordi man her opfordre til samarbejde og teamwork.

Teambuilding på arbejdspladsen bruges til at skabe et team der konsekvent arbejder sammen for at bringe teamet tættere sammen mod de fælles mål man sætter sig. Formålet med at afholde teambuilding er, at man dermed styrker teamet ved at skabe nogle tættere bånd og selvfølgelig lære hinanden bedre at kende på tværs af arbejdet. Det er ikke altid, at man ved super meget om sine kollegaer og ved hvor deres grænser er, eller hvad de ellers lige er stærke til. Det er her, at teambuilding kan spille en stor rolle og få teamet til at knytte nogle tættere bånd og lære hinanden bedre at kende.

Fordelene ved teambuilding er, at man styrker den interne kommunikation, planlægnings kompetencer, motivation og det at skabe et team der kan arbejde tæt og godt sammen på tværs af forskellige udfordringer, som de igennem et arbejdsliv vil kunne blive udfordret på.

Sjove aktiviteter hjælper altså til at se hinanden i et andet lys end man gør normalt og dermed connecte på en bedre og anderledes måde, i forskellige situationer.

 En af de største grunde til at afholde teambuilding dage eller aktiviteter er, at skabe resultater. Så simpelt kan det egentlig siges, men selvfølgelig er der mere i det end blot det.

Selvom teambuilding i høj grad skal være sjovt og underholdende, så man faktisk gider at deltage, så er det altså også med til at forøge de kommunikative skills, motivationen og sammenholdet. Afhængigt af hvordan en teambuilding oplevelse er skruet sammen, kan det styrke individuelle teams, men det kan altså også være med til at styrke sammenholdet på tværs af forskellige afdelinger eller sektioner i sin virksomhed, hvis man har en større virksomhed.

Regelmæssigt teambuilding kan altså være med til at faciliteter sjov og underholdning, men også dybere samtaler, bedre nærvær, planlægning og bedre processer omkring opgaver og meget mere.

Et team der har en tæt samarbejdsånd og som ser hinanden på lige fod med sig selv, har både nemmere ved at opnå de mål som man som virksomhed står overfor, de er mere produktive og de løser i højere grad bedre opgaver end hvis man ikke dyrker teambuilding ofte.

Her er 6 gode grunde til at overveje og starte på regelmæssige teambuilding oplevelser:

  1. Networking, socialisering og lære hinanden bedre at kende
  2. Boost jeres teamwork, holdånd og performance
  3. Konkurrence og håneret
  4. Team spirit, sjov, motivation og fejring af gode resultater
  5. Samarbejde, samtidig med at man dyrker en innovations kultur frem
  6. Kommunikation og bedre samarbejde også på mere kreative måder

1.   Networking, socialisering og lære hinanden bedre at kende

Det at få venner på arbejdspladsen og dermed socialisere, er en af de mest effektive og bedste måder at forøge produktiviteten både i den virtuelle, hybride eller fysiske arbejdsplads.

Ikke nok med det øger produktivteten, det øger også moralen på kontoret. Det vil på samme tid også hjælpe din arbejdsplads med bedre at vænne sig til f.eks. at arbejde virtuelt, hvis man er en af de virksomheder som er hoppet med på den bølge. Man løser bedre problemer, når man bedre kender hinanden og dermed kan det også være en katalysator til at løse problemer der opstår bedre.

At afholde teambuilding kan dermed være med til at gøre det bedre at arbejde sammen i virksomheden, både med det gammeldags fysiske kendskab, men også på tværs af ”the new normal” hvor flere og flere arbejder online hjemmefra.

Teambuilding kan både være en kort, sjov og underholdende seance. Men det kan også være et mere kompleks setup, hvor man netop kommer mere under huden på hinanden og bedre forstår og lære hinandens kompetencer og svagheder at kende. I kan evt. prøve en af vores mere end 35 forskellige teambuilding aktiviteter og finde noget der passer til jer og derefter prøve noget nyt når tiden igen er til det.

2.   Boost jeres teamwork, holdånd og performance

Teambuilding aktiviteter er også med til at forbedre projekter på arbejdspladsen, der kræver teamwork, fordi det hjælper med bedre at forstå hinanden og hvad man hver især er dygtige til og måske også knap så dygtige til. På den måde kan man bedre dække ind over hinanden og lade dem med de stærke kompetencer på et bestemt område klare de opgaver, hvor den kompetence er mere i fokus end andre opgaver. Samtidig kan man på den måde også bedre aflaste hinanden på tværs af andre opgaver.

Når man har gennemført en teambuilding aktivitet, kan man dermed også bedre forstå hinanden, da teambuilding i høj grad handler om at lære hinanden bedre at kende, mens man selvfølgelig har det sjovt. Man lærer både hinandens styrker, svagheder, interessere, sjove ting om hinanden og meget andet. Når man lærer disse ting bedre at kende om hinanden, hjælper det derfor med at kunne forstå hinanden bedre og dermed også styrke holdånden og selvfølgelig også den performance et team kan præstere.

Vi kender det også fra vores dagligdag. Når vi kender hinanden bedre, så giver man også mere af sig selv. Derfor kan en teambuilding aktivitet være med til at skubbe gang i den proces og forøge teamwork, holdånd og performance.

3. Konkurrence og håneret

Det er videnskabeligt bevist, at konkurrence kan være med til at øge produktivteten. Når man kanaliserer en konkurrence ind i sjov, underholdende og anderledes teambuilding, så kan man ikke bare forøge produktivteten, men man kan også se hinanden i anderledes situationer og hvordan man klare sig under f.eks. pres. Nogle mennesker klarer sig super fint under pres og præstere endda meget bedre, hvor andre måske holder sig lidt mere tilbage. Uanset hvad, så kan konkurrence være med til at se hvem der klarer sig hvordan under pres.

Ud over at konkurrence kan være med til at bringe noget frem i os mennesker, så er det jo altid sjovt med en lille konkurrence, hvor man efterfølgende har håneretten. Når man får håneretten, giver det nemlig den anden part lyst og mod på, at gøre det endnu bedre næste gang og dermed kan man hele tiden vokse og dermed gøre det bedre og bedre for hver gang. For hvem vil i realiteten ikke gerne have en lille smule håneret, når det kommer til stykket!

4.   Team spirit, sjov, motivation og fejring af gode resultater

Uanset hvilket hold der vinder i f.eks. sport, så giver det anledning til en kæmpe jubel og fejring af resultatet. De fejrer deres hårde arbejde, deres fælles samarbejde mod målet om at vinde og så fejre de sig selv og hinanden. Det samme kan opnås med teambuilding, hvor man bliver tvunget til at kæmpe mod andre og hvor man stadig skal arbejde sammen som hold. Når aktiviteten er overstået og vinderen skal findes, så jubler man altid over sin præstation og man faktisk ramte målet. Det er den fuldkommen samme jubel, fejret af teamet og sine resultater man finder i alle vores aktiviteter, da vi ved hvor vigtigt det kan være at fejre sine og andres præstationer, når man når i mål – uanset om man vinder eller blot har gjort det rigtig godt!

5.   Samarbejde, samtidig med at man dyrker en innovations kultur frem

Mennesker har en tendens til at drømme mere, når de er sammen med folk de faktisk føler sig trygge ved. Succesfuld teambuilding samler ikke blot folk, men det bringer dem tættere sammen og gør man føler sig mere tryg i hinandens selskab. Det gør også at man får det bedre på arbejdspladsen og faktisk dermed på en ikke aktiv måde, sørge for folk bliver mere innovative. Når vi føler os trygge med hinanden, så vil man nemlig i langt højere grad, dele sin skøre, sjove og fantastiske idéer med hinanden.

6.   Kommunikation og bedre samarbejde også på mere kreative måder

Selvom det nok ikke er den helt store overraskelse, så er kommunikation, bedre samarbejde og et godt forhold på tværs af virksomheden, nogle af de absolut største grunde til at man vælger teambuilding til. Alle elsker at komme på arbejde, når man føler sig tryg og ved at ens arbejde er med til at udvikle ens både evner, kreative processer og at der er et godt fællesskab. Teambuilding kan ganske rigtigt nok være med til at hjælpe til at man får nogle sjove timer sammen, men det kan i høj grad også være med til at sikre, at man på både den korte og lange bane kommer til at arbejde meget bedre sammen, får en bedre intern kommunikation og at ens almindelige arbejdsprocesser bliver udfordret og forbedret hele tiden.

Modtag flere informationer og et tilbud

Det er 100% uforpligtende!

Det tager max 30 sekunder at udfylde