Teambuilding og Event nu

Er Teambuilding Virkelig En God Investering?

investering-i-teambuilding
Som med så meget andet, er der selvfølgelig flere måder man kan investere i sine medarbejdere på og endnu vigtigere – hvordan firmaerne ser en investering. Uanset om du er firma eller privatperson, ønsker man stort set altid det bedste ud af sine investeringer

Investering igennem kursus

Som med så meget andet, er der selvfølgelig flere måder man kan investere i sine medarbejdere på og endnu vigtigere – hvordan firmaerne ser en investering. Uanset om du er firma eller privatperson, ønsker man stort set altid det bedste ud af sine investeringer. Men en investering giver næsten aldrig det samme out cast og det handler derfor om at være smart og målrette sine investeringer bedst muligt. Hos Eventnu har vi de senest år oplevet, at mange virksomheder mener, at de har investeret i deres medarbejdere hvis de sender dem på kursus.
De mener også, at det er noget medarbejderen generelt burde være glad for, da det øger deres faglighed.

Hos Eventnu er vi helt uenige.

Når du sender dine medarbejdere på kursus, gør du det tit og ofte fordi der er en regel i firmaet om, at medarbejder SKAL på X antal kursuser om året. Det er tit og ofte ikke en handling der er særlig gennemtænkt og man danner sig heller ikke rigtigt et mål med selve kursuset. Med andre ord – så er det en træls ting, der blot skal overstås.

Som medarbejder er det altid positivt at få mere faglighed under neglene, men det skal ikke forstås som en direkte investering i medarbejderne. Det skal mere forstås som en investering i firmaet. For i sidste ende er det firmaet, der kommer til at nyde godt af denne opkvalificering af arbejdskraften og næppe den kursus-udvalgte. Hvis medarbejderen en dag stopper, så kan vedkommende måske – og kun måske – bruge disse kompetencer det nye sted og derfor er det måske ikke ligefrem en kompetence hos medarbejderne. Desuden er det næppe noget der giver den store livskvalitet til medarbejderen eller får dagligdagen til at løbe lettere.

Investering igennem sociale arrangementer som teambuilding og sommerfester:

Ligesom rigtig mange danske virksomheder sender deres medarbejdere på disse obligatoriske kursuser, så er der mindst ligeså mange der har en form for obligatorisk teambuilding-day i kalenderen og mange større virksomheder planlægger faktisk op til 4 arrangementer om året.

Men får man overhovedet ligeså meget ud af et teambuilding arrangement, som man gør af et konkret fagligt kursus? Det korte svar er: JA! Det lange svar skal du selvfølgelig heller ikke snydes for, så det kommer her. Når du som virksomhed investerer i dine medarbejdere igennem teambuilding, giver det nemlig dine medarbejdere en – bedre – følelse end når det sker igennem et kursus. Og arbejdsglæde er en følelse. Teambuilding aktiviteter er nemlig noget af det, der styrker ens arbejdsglæde mest. Man føler sig sådan ”rigtigt” investeret i, man får en højere loyalitet til både virksomheden og sin chef og man møder generelt meget gladere end på arbejdet.
Samtidig får man også brudt nogle barrierer til sine kollegaer og ser hvilke sider de OGSÅ kan præstere fra. Noget af det os teambuilding nørder går op i er at se hvordan forskellige typer agere i forskellige typer teambuilding. Tit og ofte så er ham den stille på kontoret, ham der virkelig tager de store sko på og går forrest og påtager sig en rolle man næppe havde set komme. Dette er selvfølgelig et tænkt eksempel, men det fungerer næsten ALTID sådan.

  • Teambuilding er med til at øge selve teamets engagement med helt op til 39%.
  • Studier viser at 85% af alle arbejdspladser har oplevet, at fejl sker pga. dårlig kommunikation. Kommunikation der tit og ofte skabes igennem teambuilding.
  • Firmaer der dyrker teambuilding jævnligt, øger deres produktivitet med helt op til 17% om året. Produktivitet der går direkte ned i bundlinjen.
  • Medarbejdere der bliver investeret i igennem teambuilding, generelt er hos den givende arbejdsplads i 4 år mere end personen ellers ville være.
  • Problemer med arbejdsstress reduceres, da medarbejdernes har nemmere ved at kommunikere korrekt.

Ganske kort sagt, kan vi nævne rigtig mange gode grunde til at investere i dine medarbejdere igennem teambuilding, men jeg tænker du har fanget pointen.

Hvad er teambuilding så?

Ja – hvad er det egentlig som udgør teambuilding og hvornår går sjov over og bliver til teambuilding? Det er der mange der igennem tiden har spurgt sig selv om, og mens verden har ændret sig, så har teambuilding også ændret sig.

Teambuilding var i ”de gamle dage” en eller anden form for øvelse, hvor samarbejde og kommunikation var helt tydelige elementer i øvelsen og hvor sjov var et fremmedord. Igennem tiden har vi lært, at sjov sagtens kan flettes ind i teambuilding, og at teambuilding sagtens kan flettes ind i sjov. Det betyder, at teambuilding i dag er meget mere end tovtrækkeri, gå på ski sammen og ’luk øjnene og fald bagom’ icebreakers. Teambuilding er nemlig stort set alt hvad vi foretager os, hvor vi styrker teamet, dets kommunikative evner og selvfølgelig sammenholdet.

Derfor kan en tur i det lokale bowling center sagtens kategoriseres som ”teambuilding”, men selvom det sagtens kan gå under denne betegnelse, skal man også kigge på hvilke elementer man får igen i form af sin investering. Jo, bowling giver da noget – men hvad giver det reelt ud over en hyggelig snak næste gang man mødes? Hos Eventnu tager vi gerne udgangspunkt i dagligdags aktiviteter og gør dem helt teambuilding-agtige. F.eks. har vi taget den klassiske holdsport Curling og lavet et Curling Teambuilding Arrangement ud af det. Curling er nemlig både en sjov aktivitet, den er anderledes – altså noget meget få har prøvet – og den giver ekstra godt på det der hedder kommunikation og samarbejde. For modsat bowling – som egentlig blot er en konkurrence mellem deltagerne, så er curling en konkurrence mellem holdende. Og bare det, at det er et hold man kæmper for og mod, allerede der sker der noget i vores sind og hjerne. Vi får ganske enkelt meget mere ud af det. Og endnu vigtigere – det betaler sig at investere i denne type arrangement frem for bowlingturen.

Modtag flere informationer og et tilbud

Det er 100% uforpligtende!

Det tager max 30 sekunder at udfylde